Hana Vacková zvolena do vzdělávacího výboru Olomouckého kraje

Zelení budou mít svoji zástupkyni ve vzdělávacím výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje. Zastupovat nás tam bude první místopředsedkyně krajské organizace a učitelka Gymnázia Hejčín Hana Vacková.

Na pondělním Zastupitelstvu Olomouckého kraje došlo k volbě členů výborů, které budou při zastupitelstvu působit jako jeho poradní orgán. Přestože zelení v Olomouckém kraji nezískali na společné kandidátce s KDU-ČSL Koalice pro Olomoucký kraj svého zastupitele, mohou alespoň působit v komisích a výborech. Právě v nich se projednávají materiály na zastupitelstvo či radu kraje a výbory spolu s komise k nim vydávají svá stanoviska.

Mezi nověm zvolenými členy výboru pro vzdělávání je členka vedení olomouckých zelených a pedagožka Hana Vacková. „Jsem ráda, že mi zastupitelé dali svou důvěru ve výboru pracovat. Jako Koalice pro Olomoucký kraj jsme voličům dali jasný program, co chceme v oblasti školství změnit a nyní jej budu moci osobně prosazovat z pozice členky vzdělávacího výboru,“ vyjádřila se Hana Vacková s tím, že nechce být jen pasivní členkou do počtu, ale plánuje aktivně předkládat návrhy.

O své činnosti v orgánu bude Hana Vacková informovat – jak prostřednictvím webové stránky krajské organizace Strany zelených, tak na svých facebookových stránkách.