Jan Horký

Reprezentantem hnutí Změna, které podpořilo v těchto volbách Stranu zelených, je přerovský radní a architekt Jan Horký.

Honza je architekt a zároveň působí jako radní Přerova. Je znám svým zájem o veřejný prostor a jeho postupné zlepšování. Spojení „to by nešlo“ pokládá za typicky české, přesto je nenapravitelným optimistou, který se nebojí nových věcí. Přerov vidí jako to nejlepší město na Hané, ovšem s dovětkem, že až v roce 2034.

I proto zde ve volném čase vymýšlí a realizuje s větším či menším úspěchem různé akce, od pravidelných komentovaných procházek po architektuře, přes úsměvný pokus dočasného kluziště v parku nebo iglů na náměstí, až po rozběhnutí coworkingového centra. Aktivní je i jako neuvolněný radní.

Má rád rakvičky (se šlehačkou), cestování, a to zejména vlakem a na kole. Nemá rád rajskou polévku, české stavební předpisy, zbytečné obaly a spam ve své e-mailové schránce. Ze stovek mailů o dědictví v Argentině nebo Kanadě zatím nebyl ani jeden pravdivý.