Představujeme Daniela Řezníčka

Druhým nejvyšším zeleným kandidátem na listině Spojenců – Koalice pro Olomoucký kraj je překladatel Daniel Řezníček. Najdete ho na 9. místě kandidátky.

Dan vyrůstal v obci Bouzov, do deseti let přímo na hradě. Z tohoto netradičního bydliště si odnesl vášeň pro historii, malebné prostředí Bouzovské vrchoviny ho zase naučilo lásce k přírodě. Po maturitě na olomouckém Gymnáziu Hejčín odešel do Skotska, kde vystudoval politologii na University of Glasgow.

Od svého návratu na Moravu se živí jako překladatel a obchodní zástupce IT firmy. Působí v Komisi městské části Olomouc-západ a Komisi cestovního ruchu Rady města Olomouce.

Do krajského zastupitelstva Daniel kandiduje, aby přispěl k ozdravení naší vysychající krajiny. Chce získat co nejsilnější podporu pro zadržování vody v krajině, výsadby stromořadí a celkového zlepšení zemědělské půdy. Hejtmanství musí vypsat nové programy, které budou zejména obce a zemědělce k těmto opatřením motivovat. Kraj se dnes neangažuje dostatečně.

Je pravidelným posluchačem Moravské filharmonie. Rád sportuje, aktivně se věnoval hokeji, fotbalu a kanoistice. Má pětiletého syna.